کناف

کناف چیست؟

فهرست مطالب

کناف

ورق کناف چیست؟

کناف صفحاتی دارای روکش گچی هستند، و توسط فرآیندهایی به یکدیگر هم متصل شده و این صفحات را تشکیل میدهند. این محصولات نسبتا جدید می باشد و جایگزین سیستم سنتی رابیتس سقف در بازسازی ساختمان شده است.

سیستم کناف و رابیتس مزایا و معایب خاص خود را دارد که ذهن مهندسان را به خود مشغول کرده است. در واقع کناف نوعی صفحه روکش دار گچی می باشد که نسل جدید گچ به شمار می رود. این محصول مزایای بی شماری نسبت به گچ دارد.

یکی از مهم ترین دلایل استقبال از کناف حذف ملات و اتصالات پیچی و سرعت و کیفیت بالا ، توام با قیمت مناسب می باشد. این محصول زودتر از گچ اجرا می گردد و طرح های شیک تری را می توان  اجرا کرد.

گچبری رضا پارسایی
گچبری رضا پارسایی

همچنین نسبت به باقی محصولات سبک تر بوده و در برخی از موارد هزینه های کمتری دارد. با این حال سبک مورد نظر سازندگان در تصمیم گیری برای استفاده از کناف و یا گچ بسیار موثر می باشد ، ولی استفاده از  نسبت به گچبری به صرفه تر است.

برای مثال در گچکاری هزینه هایی از قبیل میلگرد، جوشکاری و رابیتس کاری وجود داشته که سبب افزایش هزینه های نهایی نسبت به کناف می شود. با این حال برخی از کناف ها نصب حرفه ای تری را احتیاج داشته که می تواند سبب افزایش هزینه های نهایی گردد.

گاهی در میان مردم پانل های گچی( صفحات گچی کناف)  را ” گچ برگ  نیز می نامند.

پانلهای گچی کناف بسته به نیاز و شرایط استفاده کننده  در ضخامت های مختلف ارئه میشود:

پانل های با ضخامت 6 میلیمتری : این پانل ها صرفا جهت اجرا در طرح هایی که شامل منحنی های با قوس تند است استفاده میگردد.

توجه : از این نوع پانل نباید  جهت اجرای دیوار ها یا سقف های کاذب ساده استفاده کرد و کاربرد آن فقط نواحی دارای قوس تند میباشد .

پانل های با ضخامت 9.5 میلیمتری : این پانل ها نیز مانند پانل های 6 میلیمتری برای اجرای قوس ها کاربرد داشته و نباید از آن جهت اجرای دیوار ها یا سقف های کاذب ساده استفاده کرد.

پانل های با ضخامت 12.5 میلیمتری: رایج ترین تولید کارخانه این محصول ایران پانل 12.5 میل است که جهت دیوارهای جداکننده و پوششی ، سقف های کاذب ساده و دکوراتیو استفاده میگردد.

پانل های با ضخامت 15 میلیمتری : معمولا در دریوارها و در فضاهایی که نیاز به مقاومت بیشتر باشد استفاده می شود.

پانل های با ضخامت 18 میلیمتری و بالاتر : معمولا جهت استفاده در فضاهای خاص که نیاز به استحکام بسیار بالا یا خطر برخورد شدید با دیوار وجود دارد استفاده می گردد.

گچبری

مزایای استفاده از سیستم کناف

۱ – مهمترین مزیت استفاده را می توان سرعت اجرای بالای آن دانست که در مقایسه با سایر مصالح حدود 4 برابر بیشتر است. به عنوان مثال گچ کاری به چندین روز برای خشک شدن نیاز دارد تا پس از آن بتوان رنگ کاری را شروع کرد ولی این مشکل در کناف وجود ندارد. بنابراین توصیه ما به کسانی که در حال بازسازی خانه بوده و زمان برای آن ها اهمیت دارد این است به هیچ عنوان از سیستم گچکاری استفاده نکنید.

۲ – دومین مزیت مهم کناف هزینه اجرای پایین تر آن است. همان طور که می دانید سقف های متشکل از رابیتس به موادی از جمله گچ، رابیتس، میلگرد و پروفیل نیاز دارد. به این موارد جوشکاری را نیز اضافه کنید. بنابراین هزینه اجرای سقف کناف به مراتب نسبت به رابیتس کمتر می باشد.

۳ – از دیگر مزایای کناف می توان به تمیزی کار نسبت به گچکاری اشاره کرد. اجرای کناف به غیر از کمی گرد و خاک دردسر دیگری ندارد ولی گچ کاری اصولا کار کثیفی بوده و پس از اجرا نیازمند تمیزکاری زیادی میباشد.

۴ – از لحاظ میزان مصالح مورد نیاز نیز صرفه با استفاده از کناف است. شاید در ابتدا میزان مصالح مورد استفاده چندان برای شما اهمیتی نداشته باشد ولی برای ساختمان های چند طبقه ، باربری ورق های کناف به مراتب راحت تر از چندین کیسه گچ و سایر مصالح مورد نیاز سقف رابیتس است.

۵ – از لحاظ وزن، کناف بسیار سبک است و وزن کمتری را نسبت به رابیتس به ساختمان وارد می کند این باعث می شود وزن ساختمانی که از کناف استفاده می کند تا بیست پنج درصد سبک تر از ساختمان هایی که از مصالح دیگر استفاده می کنند باشد و این نوع ساختمان ها در برابر زلزله مقاومت بیشتری دارند.

۶ – نگهداری کناف در انبار نسبت به مصالح گچ کاری راحت تر می باشد زیرا هم جای کمتری میگیرد و هم قابل نگهداری در هر نوع اب و هوا و رطوبتی است.

۷ – در هنگام بازسازی تاسیسات زیر سقف ها، باز کردن کناف بسیار راحت تر از رابیتس است، و به راحتی می توان تاسیسات ساختمانی را از سقف های کنافی و دیوار های آن عبور داد و به راحتی به آن ها دسترسی داشت بدون آنکه آسیب یا تخریبی وارد شود.

معایب سقف کناف

مهمترین عیب اجرای سقف کاذب را می توان نیاز به نیروی متخصص دانست. چنانچه در هنگام نصب این سقف ها نکات اجرایی رعایت نگردد شاهد ترک خوردن و باز شدن گوشه های آن پس از مدتی خواهیم بود.

در کل غلبه بی چون و چرای مزایای کناف نسبت به معایب آن، استفاده از این نوع سازه را مورد توجه کارگزاران و مصرف کنندگان کرده است.

گچبری رضا پارسایی
گچبری

کناف کاری چگونه انجام می شود؟

کناف کاری با درنظر گرفتن محل و ساختمانی که می خواهید در آن قرار گرفته شود بستگی دارد، انجام این کار تنها باید توسط فرد یا فرادی که در این زمینه زبردست و ماهر هستند انجام و اجرا شود و به یک از دو روش ذیل انجام می شود:

 به روش متحرک

قالب افراد به روش های متحرک که در اداره جات و یا اماکن تجاری استفاده و بکار برده می شود، انجام و اجرای کناف کاری با در نظر گرفتن لوازم مورد نیازی که در سقف نصب و اجرا می شوند ممکن است، و از روش های متداول نصب  در سقف به این شکل است.

 به روش ثابت

بصورت ثابت برای تزئینات استفاده و بکار برده می شود و در اکثر مواقع از این روش برای اجرا در سقف کناف منزل استفاده و بکار برده می شود، در انجام این روش با استفاده از نورپردازی که می توان انجام داد و بسیار با اهمیت می باشد.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *